Tvåstegsverifiering

Aktivera tvåstegsverifiering

Vad är tvåstegsverifiering?

Det betyder att inloggningsprocessen har två steg. Först loggar du in med lösenord och användarnamn, som vanligt. Sedan skickas en verifieringskod till dig via mejl. Läs mer om inloggning med tvåstegsverifiering.

Engångskod krävs

Fördelar med tvåstegsverifiering

Du har kanske märkt att tjänster som Google och Facebook ibland kräver verifieringskoder vid sidan om lösenord. Detta är för att säkerställa att du verkligen är "du". Ett extra lager av säkerhet, helt enkelt.

Funktionen är helt valfri och du väljer själv om du vill använda dig av funktionen eller ej. I vissa fall kan din organisation kräva att tvåstegsverifieringen är påslagen.

Du kan själv aktivera funktionen, genom att gå till Inställningar och kryssa i kryssrutan "Tvåstegsverifiering".

Tvåstegsverifiering kryssruta