Länkar i nyhetsbrev

Hur lägger jag in en länkadress i min löpande text?

Om du ska göra ett mejlutskick för ett nyhetsbrev i Rebla (opens in a new tab) vill du kanske bädda in en länkadress i den löpande texten utan att visa hela URL-adressen. Det gör du genom att använda länk-ikonen i verktygsfältet i redigeraren.

Börja med att skriva din text till nyhetsbrevet. Markera därefter de ord eller den mening som du vill ska utgöra länken i texten.

Markera texten som ska utgöra länken

Klicka därefter på länk-ikonen - knappen som ser ut som en länk i en kedja.

Använd länkikonen till länkadressen

Klistra in URL-adressen till sidan du vill länka till under Link Target.

Klistra in länkadressen i Link Target

Du kan välja om länken ska öppna sig i ett nytt fönster. Kryssa då i checkboxen "Open link in new window".

Öppna länken i en ny flik

Lägg till din länkadress genom att klicka på knappen ADD. Klicka sedan på din text i redigeraren för att länkningen ska registreras.

Kontrollera i FÖRHANDSGRANSKA hur din länk ser ut i texten. Länken har en annan färg än den övriga texten och är understruken.

Förhandsgranska hur länken ser ut

Om du vill se att länken fungerar och vart den leder, högerklicka på länken och välj "Open Link in New Tab" eller "Öppna länken i en ny flik".

Följ länkadressen genom att öppna i en ny flik

Vad gäller URL-adress som visas i texten, när du skriver ut hela länkadressen (exempelvis ), brukar de flesta mejlklienter automatiskt göra om den till en länk när nyhetsbrevet har skickats. Många mejlklienter behandlar något som börjar på https:// som en URL.

Dock finns det en del mejlklienter som inte "förstår" detta automatiskt, exempelvis om man använder den inbyggda Outlook-appen på en Windows-dator. Därför är det säkrast att manuellt länka även URL-adresser som visas - gör på samma sätt som beskrivningen ovan.