Koppla mall för bekräftelsemejl till formuläret

Bekräftelsemejl för formuläret

Bekräftelsemejl skickas automatiskt till intressenterna när de anmäler sig i formuläret för intresseanmälan eller köpanmälan. En mejlmall, en så kallad template, behöver skapas och kopplas till projektet i Rebla för att det automatiska bekräftelsemejlet ska gå ut vid anmälan. En sådan mall skapar man och kopplar i vår mejlleverantör Postmark (opens in a new tab). Vanligtvis hjälper vi dig med att skapa och koppla mejlmallarna när vi sätter upp projektet.

Om du skapar ett nytt projekt med intresseanmälan i Rebla vill du kanske kunna koppla mejlmallen själv. För att kunna göra det behöver du en inloggning till Postmark. Kontakta supporten för mer information.

Felmeddelande om "template alias"

Om intresseformuläret inte har någon mall för bekräftelsemejl kopplad får man ett felmeddelande när man skickar in sin anmälan. Anmälan kommer in till systemet, men inget mejl skickas ut till intressenten.

Mall saknas för bekräftelsemejl

Logga in i Postmark

Gå till fliken MEJL , skrolla ner på sidan, till Mejlstatistik och klicka på knappen POSTMARK.

Länk till Postmark från Rebla - headerbilden

Du behöver ett konto på Postmark för att komma åt mejlmallarna. Logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Logga in på Postmark - headerbilden

Skapa ny mejlmall från en befintlig

När du har loggat in på Postmark, klicka på fliken Templates.

Klicka på fliken Templates - headerbilden

I template-listan ser du alla mejlmallar som finns för er applikation. Varje projekt kan ha 2-4 mejlmallar kopplade till sig.

Mallar för bekräftelsemejl heter exakt samma som projekten.

För att skapa en ny mall kan du klicka på knappen Add template, men då måste du skapa den från början. Det är bättre att kopiera en befintlig mall och ändra uppgifterna i den.

Börja med att hitta en befintlig mall för bekräftelsemejl. Klicka därefter på cirkeln till höger med den lilla pilen.

Välj mall för bekräftelsemejl

Välj därefter alternativet Duplicate.

Klicka på Duplicate för att kopiera

Ändra Template name så att det stämmer med ditt projekt, t ex "Kunskapsparken". Namnet ska matcha projektets namn i Rebla. Klicka sedan på knappen Duplicate.

Uppdatera bekräftelsemejl template

När mallen har duplicerats kan du klicka på knappen Edit your new template för att gå vidare.

Koppla mallen till projektet

Mejlmallens alias är den nyckel som systemet använder för att hämta rätt mall till projektet. Det är därför viktigt att den har rätt benämning.

Klicka på den grå texten där det står Alias.

Alias för bekräftelsemejl

Mallens alias för bekräftelsemejl måste matcha projektnamnet samt sluta på signup. Specialtecken som å, ä, ö får inte användas, så byt ut mot a eller o.

Uppdatera alias för bekräftelsemejlens mall

Klicka på Save för att spara ändringen.

Se över texten till bekräftelsemejlet

Uppdatera och anpassa texten så att det stämmer överens med ditt projekt. Redigering sker i HTML-kod, men om du inte ändrar på taggarna, utan bara uppdaterar texterna i vitt kan du behålla formatet som det var. Uppdatera även kontaktuppgifter som telefon och e-post samt länkadress till projekthemsida.

Uppdatera bekräftelsemejl i redigeraren HTML

Klicka på Preview för att förhandsgranska texten.

Förhandsgranska bekräftelsemejlets texter

Glöm inte att spara ändringarna när du är nöjd. Klicka på knappen Save i högra hörnet ovanför redigeraren.

Spara ändringar i bekräftelsemejl

Gör en testanmälan och se så att bekräftelsemejlet skickas

Testa att skicka in en anmälan via formuläret. Använd en giltig mejladress när du testar för att bekräftelsemejlet ska komma rätt.