Koppla Google Analytics till Rebla

Om ni använder Google Analytics 4 är det möjligt att koppla samman det verktyget med Rebla. Detta gör det möjligt att se trafik på projekthemsidan i direkt relation till hur många som fyller i en intresseanmälan.

De steg som behövs för att koppla är följande:

1. Navigera till Google Analytics och klicka på "Admin"-kugghjulet nere till vänster.
  2. Dubbelkolla att det är rätt "Account" samt "Property". Klicka sedan på "Property Access Management".
  3. Du ser nu panelen "Property access management" som listar alla användare. Klicka på den blå "+"-knappen och välj "Add users".
  4. Du ser nu panelen "Add roles and data restrictions". Klistra in följande e-postadress:
    analytics@rebla-crm.iam.gserviceaccount.com
  5. Under "Direct roles and data restrictions" väljer du "Viewer". Klicka sen på den blå "Add"-knappen uppe till höger.
  6. Stäng panelen "Property access management".
  7. Klicka på "Property Settings".
  8. Kopiera "PROPERTY ID" (t.ex. "123456789") och skicka till din kontakt på Rebla

Inom kort kan du följa trafiken i Rebla under fliken "Hemsidesstatistik" för varje projekt med analysabonnemang CDP maxi.

hemsidesstatistik