Ta bort dubbletter från intressentlistan

Ta bort dubletter från intressentlistan

Det finns dubbletter av vissa intressenter i mitt projekt - hur tar jag bort dem?"

Gå till intressentlistan

Gå in på det aktuella projektet och klicka på "intressenter" för att komma till intressentlistan. Exportera sedan en Excel-fil, så har du en backup ifall du tar bort en rad av misstag.

intressent

Sortera på mejladress

Klicka därefter på Mejl (se den första markeringen) för att sortera intressent-listan efter e-postadress. Då lägger sig dubbletterna efter varandra. Du behöver alltså gå igenom listan manuellt - men det kommer vara betydligt enklare att hitta dubbletter

TA-BORT-DUBLETTER1

Bestäm vilken som ska raderas

Sen gäller det att bestämma vilken/vilka av dubbletterna som ska bort. Du kan till exempel välja att behålla anmälningar med intresseval, eller den som kom in först eller sist. Klicka på namnlänken för att komma till den anmälan du vill radera.

Ta bort anmälan

Längst ut till höger på varje rad finns en ikon som ser ut som en papperskorg. Du klickar där för att ta bort den anmälan.

TA-BORT-DUBLETTER-3

Är du orolig för att råka trycka på fel rad så kan du även klicka in på intressentens namn. Då kommer du till en dialogruta som innehåller intressentens person- och kontaktuppgifter. Där finns också en "papperskorg" - klicka på den.

TA-BORT-DUBLETTER2