Importera objektlistan till systemet

Importera bostadslista till systemet

Här kan vi effektivisera inmatningen av objekt genom Comma Separated Values (CSV). Det gör du genom att klicka på Csv import från sidan Objekt.

Bredvid knappen på sidan finns i-knapp som tipsar om hur du gör en CSV import.

Objekt-import

När du klickar på i:et dyker följande ruta upp med viktig information:

info-objekt-import

Objektslistan som du vill importera kan exempelvis skapas i Excel eller Google sheets - och dylika program. Filen sparas ner i ett filformat som slutar med .csv.

Exemplet nedan är gjort i Googles Sheets:

importera-objekt-4-1

Exempel på hur Excel-dokumentet sparas i .csv-format:

importera-objekt-5

När ditt CSV dokument är redo återgår du till objektsidan, klickar på CSV import och väljer din fil. Klicka sedan på öppna för att ladda upp objekten som finns i filen direkt till systemet.

Importera-objekt-6

Resultatet:

Importera-objekt-7