Hitta latitude och longitude

Gå till Google Maps

Klicka här för att komma till Google Maps (opens in a new tab) (länken öppnas i en ny flik för att supportsidan ska finnas lättillgänglig att gå tillbaka till - navigera genom flikarna).

Skriv in adressen

Skriv in adressen för projektet och sök genom att trycka på Enter.

Hur-hittar-jag-longitude-och-latitude-1

Kopiera koordinater

Högerklicka på den knappnål som visar den plats du vill hämta (på Mac kan det krävas att du håller ner både höger- och vänstertangenten). När du högerklickar på knappnålen dyker en snabbmeny upp. Det första som visas i menyn är latitud och longitud för platsen. Klicka på den för att kopiera koordinationerna.

Hur-hittar-jag-longitude-och-latitude-2

Gör en sökning på koordinaterna

Du har nu kopierat både latitud och longitud. För att skriva in koordinationerna behöver du klistra in latitud för sig och longitud för sig. Ett enkelt sätt att dela på koordinationerna är att gå upp till ditt adressfält, högerklicka och klicka på "Klistra in och sök". Du gör alltså en sökning med koordinationerna och kan då samtidigt se att intressenterna kommer till rätt plats när de söker efter projektet på detta sätt.

Hur-hittar-jag-longitude-och-latitude-3-1024x713

Lägg in koordinaterna

Sista steget är att markera och kopiera latitudkoordinationen och klistra in i latitud-fältet i projekt-formuläret och sedan samma sak med longitud till longitud-fältet.

Hur-hittar-jag-longitude-och-latitude-4