Avtal digital signering

Skicka avtal för signering

Avtalet skickas enkelt ut i följande tre steg.

Välj objekt

Navigera till Kontrakt i sidomenyn. Du ser nu tre tabbar - Status, Skicka kontrakt och Kontraktsmall. Klicka på Skicka kontrakt. I listan med objekt ser du även de köpare som är kopplade till objektet. Klicka på objektnumret för det objekt du vill skicka ut avtal för.

Skicka kontrakt välj objekt

Välj kontrakt

Välj det kontrakt du vill skicka ut.

Skicka kontrakt välj kontrakt

Förhandsgranska

Se över så att alla uppgifter är korrekta innan utskick. Genom att klicka på Visa kontrakt får du upp avtalet i en ny flik med alla dynamiska värden om köpare och objekt ifyllda. För att underlätta kontroll är de gulmarkerade i förhandsgranskningen. Gulmarkeringen kommer ej med i det utskickade avtalet. Utöver avtalet kan det vara bra att klicka upp eventuella bilagor och se över dem. Klicka på Skicka kontrakt när du är redo att skicka avtalet för signering.

Förhandsgranska

Skicka

Avtalet är nu skickat!

Klart

Signeringsflödet

Ett mail kommer nu att skickas från Verified till köparens inkorg, där de klickar sig vidare för att läsa och signera avtalet.

Mailbekräftelse till köpare

Köparen kan nu granska och säkert signera med hjälp av BankID.

Identifiera

För att signera kan köparen scanna QR-koden i sin BankID app.

Identifiera-genom-bankid

Uppföljning

I Rebla kan du se status för dina avtal, såsom pågående, signerad och avbruten. Navigera till Kontrakt så visas en lista med alla dina utskickade avtal.

Genom att logga in i Verified kan du se mer detaljerad information såsom mejl som studsat samt skicka påminnelse om signering.

I exemplet nedan har bostaden två köpare där turordningen följs av att Jenny får avtalet skickat till sig först, signerar och sedan skickas det automatiskt vidare till Erica. När Erica har signerat avtalet skickas det sedan till Olle som är representant för bostadsrättsföreningen.

Avtal levererat status