Avtal digital signering

Skicka avtal för signering

Avtalet skickas enkelt ut i följande tre steg.

Granska uppgifter i avtalet

För att skicka ut ett avtal med digital signering, börja med att hämta det aktuella avtalet. Gå igenom alla uppgifter för köpare och objekt och säkerställ att det gulmarkerade stämmer (när avtalet skickas till köparna kommer texten inte längre att vara gulmarkerad). När du har granskat uppgifterna i avtalet kan du gå vidare till nästa steg.

Digital-signerings-knapp

Skicka ut avtal

Du finner symbolen i cirkeln som föreställer ett avtal och en fjäderpenna längst ner i högra hörnet när du har avtalet framför dig, se bild ovan. När du klickar på symbolen sätter du igång processen av att signeringsmail som kommer att skickas ut till köparna. Följande dialogruta kommer att dyka upp för att säkerställa att du vill skicka avtalet:

Skicka-kontrakt

Bekräfta utskick av avtal

Klicka på OK om du säkert vill skicka avtalet.

När du har klickat på OK skickas avtalet iväg och efter en liten stund kommer nästa dialogruta upp som bekräftar att det har skickats. Klicka OK igen.

Avtal-publicerad

Avtalet är nu skickat!

Signeringsflödet

Ett mail kommer nu att nå mottagarens inkorg, där kommer de att kunna klicka sig vidare för att läsa och signera avtalet.

Mailbekräftelse till köpare

Mottagaren kan nu granska och säkert signera med hjälp av BankID.

Identifiera

För att signera kan mottagaren scanna QR-koden i sin BankID app.

Identifiera-genom-bankid

Vad händer mer när jag har skickat iväg avtal för digital signering?

Ni kommer att ha ett Verified-konto där ni kan logga in för att se status på avtal som signeras och även kunna skicka påminnelser till köparna.

I exemplet ovan har bostaden två köpare där turordningen följs av att Jenny får avtalet skickat till sig först, signerar och sedan skickas det automatiskt vidare till Erica. När Erica har signerat avtalet skickas det sedan till Olle som är representant för bostadsrättsföreningen. Det finns även ett annat alternativ, scrolla vidare ner för att se signeringsordningen parallellt.

Avtal-levererat-status

Så går det till när avtal skickas utifrån turordning. Man kan även välja att mottagarna ska få avtalen samtidigt, alltså parallellt.

Turordning-parallellt

Förtydligande av turordning : När avtalet skickas får Jenny en inbjudan att signera först, därefter Erica, sedan när alla har fullföljt och alla partner har signerat kommer samtliga att få ett bekräftelsemail med en länk till de signerade dokumenten:

turordning

Förtydligande av om man istället väljer parallellt: När avtalet skickas får både Jenny och Erica en inbjudan att signera och när båda har signerat får samtliga ett bekräftelsemail med en länk till de signerade dokumenten.

parallellt