Ändra headerbilden i mallen för nyhetsbrevet

Hur ändrar jag headerbilden i mallen för nyhetsbrevet?

Headerbilden lägger man i mallen för nyhetsbrev. Varje projekt i Rebla har sin egen mall kopplad, som bestämmer hur mejlutskicken ser ut när man skickar ut mejl från Rebla. Mallen ligger hos vår mejlleverantör Postmark (opens in a new tab). Vi på Rebla hjälper dig att uppdatera information och bild på mallarna.

Om du ofta skickar ut mejlutskick till intressenter vill du kanske kunna byta ut headerbilden själv. För att kunna göra det behöver du en inloggning till Postmark. Kontakta supporten för mer information.

Se befintlig headerbild

För att se vilken bild som ligger i mallen för nyhetsbrevet, klicka på FÖRHANDSGRANSKA inne på mejlsidan i Rebla.

Förhandsgranska mailutskick och headerbild

Logga in på Postmark

För att komma till Postmark skrollar du längre ner på sidan, till Mejlstatistik och klickar på knappen POSTMARK.

Länk till Postmark från Rebla

Om du har ett befintligt konto på Postmark loggar du in med ditt användarnamn och lösenord.

Logga in på Postmark

Hitta rätt mall för nyhetsbrevet

När du loggat in på Postmark kommer du direkt in på din server. Klicka på fliken Templates.

Klicka på fliken Templates

I listan för alla mallarna - templates - väljer du mallen för det aktuella projektet.

Lista för mallarna i Postmark

Det finns ofta flera mallar kopplade till samma projekt. Mallen som heter exakt samma som projektet är för bekräftelsemejlet som skickas ut automatiskt när någon anmäler sig via intresseformuläret.

Mallen för nyhetsbrev har en benämning som slutar på broadcasts eller nyhetsbrev.

I exemplet ovan ska du alltså klicka på mallen som heter "Brf Stadshagen broadcasts".

Förbered en URL för den nya headerbilden

I Postmark finns det tyvärr inte möjlighet att ladda upp bilder, utan man lägger in bilder i mallarna genom att ange en bildlänksadress. Det innebär att man behöver ha laddat upp en bild på nätet i förväg för att kunna hämta länkadressen till bilden.

Om det är samma bild som ska användas i nyhetsbrevet som i projektets intresseformulär går det att ladda upp bilden på sidan projektinfo Rebla.

Projektbild i Projektinfo

Tänk på att anpassa och beskära bilden innan du laddar upp den. Rekommenderad bildstorlek är 800 pixlar i bredd och 400 pixlar i höjd. En stor bild tar större plats i formulär och nyhetsbrev samt går långsammare för intressenterna att ladda.

Tryck på PROJEKTBILD och sedan på LADDA UPP.

Ladda upp bild

Välj en bild från din enhet och tryck på ÖPPNA. När du har laddat upp bilden trycker du på SPARA. Observera att den nya bilden även kommer att visas i intresseformuläret.

Hämta länkadressen till den nya bilden genom att klicka upp projektbilden och högerklicka. Då kommer en meny upp.

Välj "Kopiera bildadress".

Kopiera bildadress

Nu kan du använda länkadressen till bilden på Postmark.

Ange bildadressen till ny bild i Postmark

I Edit-fliken på mallen, leta upp taggen img och byt ut länkadressen för bilden, dvs https-adressen som står innanför citationstecken efter src.

Image tagg url

Ta bort URL-adressen som finns där och ersätt genom att klistra in länkadressen till den nya bilden (se Steg 5).

Förhandsgranska och spara

Gå till fliken Preview och kontrollera att den nya bilden visas. Om allt ser bra ut, klicka på Save för att spara.

Förhandsgranska och spara i Postmark

På mejlsidan i Rebla kan du nu i förhandsgranskningen se att den nya bilden har uppdaterats.